Månedskommentar: Marts 2021

april 16, 2021

Marts byggede videre på den positive udvikling fra starten af året, hvor Othania er kommet stærkt igennem den uro der har været undervejs. Det betyder gode positive afkast for alle tre fonde for hele marts måned.

I marts kom der fokus på Suez-kanalen, hvor et stort fragtskib spærede kanalen for flere hundrede skibe og dermed forsinkede den globale fragt markant.

USA ser ud til at komme rigtig stærkt ud på den anden side af pandemien, hvor EU halter lidt efter. Det er særligt pga. en haltende vaccineudrulning og dermed forlængelser af restriktioner i flere europæiske lande. Her er bl.a. USA og Storbrittanien markant længere fremme, hvor de i USA vaccinerer 3 mio. amerikanere hver dag. De amerikanske PMI-indeks ligger fortsat over 60, der indikerer vækst – og antallet af nye ledige er faldet til det laveste siden pandemiens start samtidig med at der blev skabt næsten 1 mio. jobs i løbet af marts. ISM-indekset for servicesektoren nåede også op på sit højeste niveau nogensinde med en stigning til 63,7 og fremstillingssektoren steg til 64,7.

På trods af at Danmark og EU halter efter er der mange positive udsigter. I den årlige CEO-undersøgelse fra PwC er toppen af dansk erhvervsliv spurgt ind til fremtidsudsigterne, og her er forventningerne til væksten de højeste nogensinde i undersøgelsens levetid.

Alt i alt peger det på en amerikansk økonomi der er på vej op i højeste gear, og som kan trække Europa og resten af verden med sig. Dette viser sig også ved at IMF, Den Internationale Valutafond, endnu engang opjusterede den globale BNP-vækst. IMF forventer nu en vækst på 6% (før 5,5%) for 2021 og 4,4% (før 4,2%) for 2022.

Ny investor?

Othania sikrer tillidsbaseret formueforvaltning med fokus på kapitalbevarelse.