Månedskommentar: August 2021

september 13, 2021

Othania fortsatte den positive udvikling i august, hvor den globale økonomi også fortsatte bedringen – og særligt i Danmark opleves en stor fremgang i økonomien samtidig med at alle restriktioner snart er ophævet.

Det danske eksportbarometer faldt lidt tilbage, men ligger stadig på et rigtig højt niveau – hvilket betyder at økonomien udvikler sig meget positivt for Danmarks vigtigste eksportlande.

Det understøttes af væksten i USA og EU, hvor væksten i 2. kvartal steg med hhv. 6,5% og 8%.

I USA kom endnu en meget stærk jobrapport, hvor beskæftigelsen steg med hele 943.000, hvilket var den højeste jobvækst i 11 måneder, og det tegner et billede af at arbejdsmarkedet ikke umiddelbart er ramt af den stigende smitte af Delta-varianten i USA.

På den politiske side fik Joe Biden sin infrastrukturpakke på 550 mia. dollars på plads og han fik ligeledes en budgetlov igennem på 3,5 billioner dollars med øgede penge til sundhed, uddannelse og klima.

Der var megen fokus på FED’s seneste rentemøde og talen ved Jackson Hole-konferencen fra Powell, som bekræftede, at hvis økonomien fortsætter bedringen som ventet, så vil de påbegynde at neddrosle obligationsopkøbene senere i år. Samtidig gjorde Powell det klart, at bedringen skal være markant stærkere før de begynder at kigge på at hæve renten.