Månedskommentar: Februar 2021

marts 21, 2021

Februar blev en rigtig god måned for alle Othania’s fonde. På trods af udsvingene i den sidste uge af februar blev det til fine positive afkast. Udsvingene i den sidste uge skyldtes primært en frygt for markant stigende inflation, hvilket førte til at renterne på de mellemlange og lange statsobligationer steg. Rentestigningerne førte også til aktiefald, men Othania kom stærkt igennem dette.

På trods af uro omkring de forskellige varianter af Covid-19, har der været positive vaccinenyheder. I Israel, som er længst fremme med vaccinationerne, har et studie med 1,2 mio. mennesker vist, at Pfizer-vaccinen er meget effektiv, hvilket giver optimisme omkring de kommende genåbninger rundt om i verden. Den amerikanske lægemiddelstyrelse har godkendt vaccinen fra Johnson & Johnson – og den skal til godkendelse i EU i næste uge. Det interessante ved denne vaccine er at den kun kræver ét stik og at den ifølge studier er effektiv mod den brasilianske og sydafrikanske variant. Moderna er i gang med at udvikle en opdateret vaccine rettet mod den sydafrikanske variant, som vil være klar til levering i 3. kvartal. Britiske forskere arbejder på en universel vaccine, som dækker alle varianter, ved at rette vaccinen mod virussets kerne i stedet for spikeproteinet. Denne vaccine kan være til rådighed inden for et år.

Præsident Biden har i sidste uge fået vedtaget sin nye hjælpepakke i Repræsentanternes Hus, der lyder på hele 1,9 mia. dollars. Ligeledes har tal for forbrugertilliden og antallet af nye ledige været meget positive. Flere medlemmer af FED har udtalt sig positivt omkring økonomiens opsving  og at man ikke skal være bekymret for at inflationen stikker af og overopheder økonomien. Samtidig vil FED holde pengepolitikken lempelig i lang tid endnu.

Fremstillingssektoren i Europa oplever fortsat en god fremgang, mens servicesektoren halter bagud pga. de store nedlukninger.