Månedskommentar: Juli 2021

august 19, 2021

Den økonomiske fremgang fortsatte henover sommeren. Inflationsbekymringerne er trukket i baggrunden, hvor det i stedet er frygten for Delta-varianten der præger markederne. Dette førte til udsving i den første halvdel af juli måned. I 2. halvdel af juli var der en mere positiv stemning, særligt præget af meget gode regnskaber fra hovedparten af virksomhederne.

Det danske eksportbarometer steg – endnu engang – til et nyt rekordniveau på 61,7. Det betyder at Danmarks vigtigste eksportmarkeder fortsætter den stærke fremgang, i den seneste måned særligt drevet af stigninger i Tyskland og Norge. Der er fortsat en stor efterspørgsel efter varer, der medfører længere leveringstider og højere råvarepriser.

I mange lande stiger smitten med Delta-varianten, men studier fra myndighederne i USA viser dog at indlæggelser og dødsfald næsten udelukkende er fra ikke-vaccinerede borgere. Så selvom vaccinerede borgere oplever at blive smittet med Delta-varianten, så får de umiddelbart ikke slemme symptomer der fører til indlæggelser eller dødsfald.

Regnskabssæsonen er for alvor i gang, og virksomhederne viser rigtig stærke tal. I USA har over 80% af virksomhederne leveret en indtjening, der er højere end analytikernes forventninger. I USA fortsætter jobvæksten også opad. Der blev skabt hele 850.000 nye jobs i den seneste rapport. Væksten på jobmarkedet forventes at stige yderligere i de kommende måneder grundet den store efterspørgsel efter arbejdskraft.