Stjerneregn over Othania Etisk Formuevækst

november 9, 2021

Vores investeringsforening Investin Othania Etisk Formuevækst KL modtager den højeste samlede rating – 5 stjerner – fra det internationalt anerkendte analysehus Morningstar.

Othania Etisk Formuevækst har leveret en kombination af højere afkast og lavere risiko end konkurrentgennemsnittet, hvilket betyder, at fonden er placeret i den absolutte top.

Othania Etisk Formuevækst har leveret:

  • Et total afkast på +50% svarende til
  • et årligt afkast på 14,7% siden start
  • og et risikojusteret afkast på 1,27
  • og slået sin Morningstar kategori med ca. 32,7% siden start

”De sidste 3 år har været spækket med både økonomiske, geopolitiske og sundhedskritiske udfordringer – så det har været en stærk test af vores systematiske, datadrevene og objektive TIGER model. Men, det har været interessant at se hvordan modellen var i stand til at undgå december 2018 og ikke mindst marts-2020 ud fra de underliggende data.

Så at komme igennem perioden med et totalt afkast +50% og samtidig have beskyttet porteføljen i de værste måneder er ekstremt tilfredsstillende – og en Morningstar rating på 5-stjerner bekræfter os netop i, at vi ikke bare absolut men også relativt har gjort det rigtig godt” udtaler Vincent Dilling-Larsen.

Morningstars stjernerating bliver beregnet for sammenlignelige investeringsfonde fra hele Europa med mindst 3 års historik.

Morningstars stjernerating bliver beregnet på baggrund af hver investeringsfonds risikojusterede afkast målt op imod lignende fonde. Top 10% i hver Morningstar kategori modtager 5 stjerner.

“Da vi for 3 år siden lancerede Othania Etisk Formuevækst, skete det på baggrund af en stor efterspørgsel fra detailinvestorer, der ønskede hjælp til automatisk at skrue op eller ned for risikoen i deres portefølje. Ligesom med Othania Invest forventede vi, at vi også med en global eksponering til aktier eller obligationer kunne levere stærke absolutte og risikojusterede afkast” udtaler Christian Mørup-Larsen.

”Mange investorer har fokus på kun at levere høje afkast når markedet går opad – men den helt essentielle ”ingrediens” til at levere kontinuerlige høje afkast på den lange bane – det er at undgå flest mulige af de dårlige måneder på aktiemarkedet – og det har vi været i stand til i Othania Etisk Formuevækst” slutter Vincent Dilling-Larsen af.

Du kan følge vores afkast på Morningstar her: https://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=000015OMY