Månedskommentar: Oktober 2021

november 21, 2021

Oktober var en rigtig god måned for Othania. Vores investeringsmodel havde indikeret at risikoen fortsat var lav/normal, hvorfor det ville være godt at have aktier i denne måned. Det var en korrekt beslutning og har været årsag til det rigtig gode afkast til vores kunder.

Der var ligesom i september også fokus på Evergrande og inflations-scenariet. Evergrande har i løbet af måneden formået at betale flere vigtige rentebetalinger, og ifølge kilder har hovedaktionæren brugt dele af hans egen formue til at afbøde gældskrisen. Den kinesiske centralbank har også meldt ud at de mener at situationen med Evergrande kan inddæmmes.

Selvom inflationsforventningerne er på meget høje niveauer historisk set, så fortsætter væksten fremad i både USA og Europa. Inflationen presses op af de globale forsyningskæder, hvor der er flere flaskehalse, som formentlig først løses fuldt ud et godt stykke inde i 2022.

IMF er kommet med nye prognoser for den europæiske økonomi. Det er positiv læsning, idet de forventer højere økonomisk vækst end tidligere antaget. De forventer nu en vækst i 2021 på 5,5% (fra 4,5%) og 4,1% i 2022 (fra 3,9%).

I USA er regnskabssæsonen også i fuld gang. 40% af de største virksomheder har rapporteret indtil videre – og over 80% har slået analytikernes forventninger.

Forbrugertilliden i  USA steg markant i oktober – og forbrugertilliden fra Tyskland overraskede ligeledes positivt og nåede det højeste niveau siden corona ramte.